2. Újépítésű ingatlan – álom, vagy átok?

Egyre többen vágnak bele új építésű lakás, vagy ház vásárlásába.

Mire lehet számítani? Mire figyeljünk, hogy a végeredmény valóban álom legyen és ne bosszúságok sorozata?

Az Áfa 5-%-ra csökkentése, a CSOK, illetve egyéb családtámogatási lehetőségek, valamint a kedvező hitellehetőségek beindították az új építésű lakáspiacot. Gomba módra szaporodnak az új társasházak, épülnek az új „lakótelepek”, új városrészek. Sok régi házat lebontanak és helyettük sorházakat, kisebb társasházakat építenek.
Ennek most mindenki örül, hiszen új munkahelyek keletkeznek, jól fogynak az építőanyagok, nő az adóbevétel. Ez így rendben is van, de nem árt képben lenni, ha új építésű ingatlant szemeltünk ki magunknak.

Mire figyeljünk, ha új építésű ingatlant vásárolnánk?
Sok mindenre.

A Beruházók már a „tervasztalról” elkezdik árulni a lakásokat úgy, hogy tulajdonképpen még el sem kezdődött az építkezés. A mai piacon ilyenkor lehet a legjobb fekvésű, legjobb ár-érték arányú lakásokat megvásárolni, illetve regisztrálni…
Ne legyenek illúzióink, ilyenkor még nem egy lakást vásárolunk, hanem egy virtuális ingatlant. Egy lehetőséget, amely majd a társasház elkészülte után, a jogerős használatbavételi engedély kiadásakor, az albetétesítés során kerül jogilag a tulajdonunkba. Addig, csak a remény marad, hogy elkészül… Elkészül olyan minőségben, és arra a határidőre, amit a szerződésben vállaltak.

1099068_cms2image-fixed-605x320_1pra7g_2pcvku.jpg